Spring til indhold

Rejse til Færøerne

Medmindre du har dit eget rumskib er der to måder at komme til Færøerne. Med fly eller færge.

Færgen til Færøerne hedder Norröna. Rederiet er færøsk og hedder Smyril Line. I højsæsonen sejler Norröna til Færøerne to gange om ugen og til Island en gang om ugen. Uden for højsæsonen er Norrönas primære indtægtskilde fragt, men den tager stadig passagerer med. Det er væsentlig billigere at rejse i lavsæsonen, men vejret kan også være lumsk, så hvis du ikke er søstærk skal du måske overveje højsæsonen i stedet.

Når man alligevel er på rejse tager mange også lige et smut videre til Island.

Man kan også rejse med fly til Færøerne. Rejsen tager cirka to timer. Også med fly kan der være visse udfordringer afhængig af årstiden. I nogle tilfælde kan tåge genere flytrafikken om sommeren, og om vinteren kan der af og til være forholdsvis kraftig turbolæns. Men langt de fleste ture forløber ganske fint.

Der er to flyselskaber der flyver til Færøerne. Det færøske flyselskab Atlantic Airways, samt SAS. Begges service er ret ens, men mange færinge vælger det færøske Atlantic Airways for at støtte det lokale flyselskab. Bestiller man i god tid kan man få forholdsvis billige billetter.